ChristenUnie-SGP niet blij met aanpassingen OV, maar wel met verbeteringen in voorstel lijn 130

maandag 27 december 2021 10:34

Een paar weken geleden werd bekend dat vanaf 3 januari de lijn 340 niet meer naar Mijdrecht rijdt en de lijn 130 tot aan de grens met Uithoorn. De Ronde Venen wordt wat OV betreft afgesneden van de buurprovincie. Voor de ChristenUnie-SGP onacceptabel.

Velen hebbend de afgelopen weken en dagen hier actie op gevoerd, niet in de laatste plaats diverse raadsfracties, de wethouder en de jongeren in onze gemeente. Ondertussen heeft de ChristenUnie-SGP ook niet stil gezeten, maar in alle stilte contact gezocht met de verantwoordelijk ChristenUnie gedeputeerde Arne Schaddelee.

“We hebben maar even radiostilte betracht” zo geeft fractievoorzitter Wim Stam aan. “wetend dat het college al in gesprek is met de provincies en de OV maatschappijen, moet je soms een broedende kip even met rust laten”.

Uiteraard hebben we wel onze signalen afgegeven onder andere via een tweet over de consequenties van dit besluit en directe contacten met de gedeputeerde.

“Gisteren zijn we door de gedeputeerde op de hoogte gebracht over de uitkomst” vervolgt Stam. Hoewel de 340 stil blijft staan in Uithoorn en de 130 de eerste 2,5 maand niet naar het busstation gaat, zijn er ook een paar lichtpuntjes te noemen. Allereerst rijdt de 130 nu door naar de rotonde Guido Gazellelaan / Achterbergweg, waar een uitstekende aansluiting is met de 347 en 348 (8 ritten per uur richting Amsterdam). Daarnaast is de oorspronkelijke termijn van 7 maanden verkort naar 2,5 maand. Ook blijft de lijn 123 wel het busstation aandoen en is ook de buurtbus 526 nog een mogelijkheid.

Toch blijven er een aantal verslechteringen zoals de bereikbaarheid van het station Hoofddorp; een ontsluiting per trein richting Leiden, Den Haag, Rotterdam en verder. “Dat is een groot minpunt” geeft Stam toe “en daar zullen we ons voor blijven inzetten om juist de ontsluiting naar het westen en zuiden te verbeteren”.

We weten dat deze gedeputeerde het openbaar vervoer, in combinatie met de fiets, een warm hart toedraagt, dus blijven we hopen op verbeteringen in de toekomst. Uiteraard zullen de effecten van de pandemie daar wel een rol in spelen, maar een goed OV is van groot belang om de mobiliteit van onze jongeren overeind te houden en de hoeveelheid autoverkeer, en daarmee de CO2 uitstoot, terug te dringen.

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP niet blij met aanpassingen OV, maar wel met verbeteringen in voorstel lijn 130'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.