Terugblik op 2006

donderdag 04 januari 2007 19:52

Allereerst willen wij als ChristenUnie/SGP-fractie, mede namens onze besturen, u een gezegend en voorspoedig 2007 toewensen.

Tegelijkertijd willen we van de gelegenheid gebruik maken om in vogelvlucht een overzicht te geven van datgene wat voor ons in het afgelopen jaar 2006 hoogte- en dieptepunten waren. Voor een deel is dit ook een verantwoording van ons handelen naar onze kiezers toe.


Raadsleden CU/SGP-fractie

Hendrik Palm en Kees Schouten.

 
Periode
Onderwerp met toelichting.
200601
Wet Voorkeursrecht Gemeente

De CU/SGP fractie was in 2004 als enige tegen het opnemen van de WVG in de samenwerkingsovereenkomst m.b.t. de ontwikkeling van Marickenzijde. Nu dit middel door het college echt ingezet ging worden en er veel rumoer onder de agrariërs ontstond, schrokken ook andere partijen van de gevolgen.

Een motie, mede ondertekend door CU/SGP, om de WVG niet te vestigen wordt met één stem verschil aangenomen. Door veel partijen wordt hier in verkiezingstijd veel ophef over gemaakt; het WVG-besluit zou desastreus zou zijn voor woningbouw. In april blijkt dat geheel onterecht.

200604
Sportvelden CSW

Via een motie verzoeken wij om alsnog versneld een kunstgrasveld voor CSW aan te leggen.

De motie wordt aangenomen. Op verzoek van Argon wordt besloten ook daar een kunstgrasveld aan te leggen.

 
Coalitieaccoord

Wij stellen aanpassingen voor in het coalitieaccoord m.b.t. de zondagsrust en het betrekken van de kerken bij de invoering WMO.

Beide voorstellen worden door de coalitie overgenomen

 
Statenbezoek CU

Leden van de CU-fractie bezoeken onze gemeente en worden o.a. geïnformeerd over onze zorgen m.b.t. de polder Groot Mijdrecht Noord.

200607
Herijking Plan de Venen

Vanuit het planbureau is een herijkingsvoorstel ingediend. Op uitnodiging van de wethouder geeft onze fractie een kritisch commentaar (o.a. financiële middelen en ambities zijn niet in evenwicht).

Het college neemt de kern van onze kritiek over in de gemeentelijke reactie en in het overleg met andere partners.

 
Coffeeshop

Na lang zoeken blijkt een potentiële coffeeshop-exploitant geen geschikte locatie te kunnen vinden. Tot onze grote spijt wordt daar met steun van het college alsnog iets op gevonden. Het college zet zich actief in voor de komst van een coffeeshop door een stuk gemeentegrond aan de Rondweg in Mijdrecht voor de periode van 2 jaar te verhuren en een deel van de kosten van verkeerskundige aanpassingen voor eigen rekening te nemen.

200610
Aquaduct N201

Na enige aarzeling steunt onze fractie het voorstel voor een gemeentelijke bijdrage van € 2 miljoen in de aanleg van een aquaduct.

Met verbazing bezien we vervolgens hoe een aantal andere partijen plotsklaps een motie aanneemt die pleit voor een drastische opschaling van de N201 op Rondeveens grondgebied.

 
Begrotingsopzet / Reservebeleid

Onze fractie is niet tevreden over het informatiegehalte van de begroting. Ook vinden we dat er een duidelijk beleidskader moet komen voor het omgaan met de gemeentelijke reserves.

Voorstellen vanuit onze fractie vinden weerklank bij andere fracties en bij de wethouder financiën. Dit heeft geleid tot de instelling van een werkgroep die verbetervoorstellen zal gaan doen.

200611

Voorlichtingsbeleid drugs en alcohol

Bij de behandeling van het coalitieaccoord en het beleidsplan, alsmede bij de behandeling van het integraal veiligheidsplan en de begroting vragen wij aandacht voor intensivering van alcohol en drugs-preventiebeleid.

Een daartoe strekkende motie wordt door het college overgenomen.

200611
Herindelingsplannen

Onze fractie vraag een interpellatiedebat (primeur in DRV) aan over uitspraken van het college in het overleg met de provincie (“het college vindt het onaantrekkelijk om buiten een herindeling te blijven”). Dit wijkt naar ons oordeel af van het coalitie-akkoord en beleidsplan (“vanuit De Ronde Venen geen pleidooi voor een herindeling”).

Er volgt een boeiend debat waarin duidelijk wordt, dat CDA en RVB instemmen met de koers van het college en dus terugkomen op hun eerdere uitspraken!

 
Monumentenzorg

Samen met CDA dienen we een motie in om noodzakelijke restauratie van een aantal monumentale kerken in onze gemeente te ondersteunen (voorfinanciering)

De motie wordt door het college overgenomen.

200612
Statenbezoek SGP

Leden van de SGP-fractie bezoeken onze gemeente en nemen een kijkje bij de dijk van Wilnis, de hervormde kerk van Wilnis (monumentenzorg) en de polder Groot Mijdrecht Noord.

Het bezoek wordt afgesloten met een goed bezochte informatie-avond met de burgers in gebouw De Roeping in Wilnis.

Labels

« Terug

Reacties op 'Terugblik op 2006'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.