Stroomstoringen; vervolg.

zaterdag 20 maart 2010 01:13

Als fractie ChristenUnie/SGP hebben wij kennis genomen van de reactie van het college van 3 maart jl. op onze vragen van 17 februari jl inzake de stroomstoringen in onze gemeente.

Onze vragen hebben het college en Stedin ertoe bewogen om samen om tafel te gaan zitten. Zowel het college als Stedin erkennen dat er sprake is van een probleem als het gaat om de kwaliteit van de stroomvoorziening in onze gemeente. Dat beschouwen we graag als eerste winst van ons initiatief, maar daarmee zijn we er nog niet.

De uitvoerige beantwoording van onze vragen bevat wel enige informatie over wat Stedin denkt te gaan doen om de problemen op te lossen. Het gaat dan over naar voren halen van onderhoud en onderzoek naar alternatieve technieken. Daar zouden we graag meer over vernemen. Het is onze fractie ChristenUnie/SGP nog niet helder wat ons nog te wachten staat en wanneer Stedin de problemen denkt te hebben opgelost.

Ook zouden we graag nog wat meer uitleg krijgen over de achtergrond van de huidige stroomstoringen. Onze grondslag/veenbodem ligt er al een tijdje en naar onze indruk is de laatste periode sprake van een duidelijke verslechtering in de stroomvoorziening na jaren waarin het wel beter kon. Ook zijn er meer veengebieden in Nederland, hoe is de situatie aldaar?

Tenslotte lijkt het onze fractie ChristenUnie/SGP nuttig om, gezien de problemen, ook duidelijkheid te geven over de (on)mogelijkheden van schadevergoeding. Hoe zit het met de aansprakelijkheid van Stedin en/of anderen voor geleden stroomstoringschade door burgers en bedrijven in De Ronde Venen?

Samenvattend zijn wij als ChristenUnie/SGP positief over de vlotte en uitvoerige reactie van het college en de medewerking van Stedin daaraan, maar is er alle aanleiding om in een open en constructief gesprek met college en netbeheerder nader van gedachten te wisselen.

Daarom melden wij dit onderwerp aan als agendapunt voor de komende RTG-ronde, waarbij wij graag ook Stedin vertegenwoordigd zouden zien als deelnemer aan het gesprek.

Labels

« Terug

Reacties op 'Stroomstoringen; vervolg.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.