Eerste praktische idee over Investeren In Relaties gelanceerd

Aldrik_Dijkstradinsdag 20 oktober 2015 15:14

Afgelopen zomer organiseerde de ChristenUnie-SGP in De Ronde Venen een werkconferentie over hoe je echtscheidingen kunt voorkomen.
Het resultaat in de vorm van een werkdocument en handreiking is inmiddels onder verschillende fracties en wethouders verspreidt.
In onze gemeente heeft wethouder Aldrik Dijkstra een eerste idee concreet gemaakt: de “Bouw-aan-je-relatie-box”.

Maandag 19 september haalde dit idee de landelijke media. Naast artikelen in het Algemeen Dagblad en De Gelderlander, was wethouder Dijkstra ook op radio en TV. Onder andere NPO Radio 1, Omroep Max en RTL TV gingen bij hem op bezoek.

NPO Radio 1 interview
Naast een blije doos ook een bouw-aan-je-relatie-box ophalen bij de babywinkel als je zwanger bent. Als het aan de gemeente de Ronde Venen ligt dan komt zo’n relatiedoos er.

"Het is een van de middelen die de gemeente wil gaan inzetten om ernstige relatieproblemen te voorkomen. Met als doel dat er zo uiteindelijk minder kinderen bij jeugdzorg terechtkomen. Sinds 1 januari van dit jaar zijn gemeenten zelf verantwoordelijk voor de jeugdzorg. "
 Verslaggever Laura Kors ging op bezoek bij jeugdwethouder Aldrik Dijkstra van de gemeente De Ronde Venen. Ook spreekt ze met Kim van Solinge, haar ouders zijn gescheiden en zij geeft nu trainingen als ervaringsdeskundige bij Villa Pinedo, waar het kind centraal staat.

U kunt dit terugluisteren via:
http://www.radio1.nl/item/322863-Gemeente-Ronde-Venen-wil-bouw-aan-je-relatie-box.html

Omroep MAX
Voor de uitzending van Hallo Nederland ging omroep MAX ook bij wethouder Dijkstra langs. Het was dan ook gelijk het eerste item in de uitzending van 19 oktober 2015; u kunt dit terugkijken via de onderstaande link.
http://www.npo.nl/tijd-voor-max-hallo-nederland/19-10-2015/POW_02759125/POMS_MAX_2222028

Labels

« Terug

Reacties op 'Eerste praktische idee over Investeren In Relaties gelanceerd'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.