Lokale invulling Actieplan “Waardig Ouder Worden”

Topbanner landingspagina Waardig ouder worden - Gert-Janvrijdag 09 maart 2018 16:40

Vanuit de landelijke ChristenUnie-organisatie is aan de lokale afdelingen gevraagd het Manifest Waardig Ouder Worden te ondersteunen. De ChristenUnie-SGP geeft graag gehoor aan deze oproep en roept lokale organisaties die zich bezig houden met ouderenzorg, wonen, welzijn, etc…, maar ook politieke partijen, om zich bij ons aan te sluiten.

In januari 2017 is op initiatief van de ChristenUnie, Omroep MAX en ouderenorganisatie KBO-PCOB landelijk het manifest ‘Waardig ouder worden’ gelanceerd. Inmiddels wordt dit manifest ondersteund door een groot aantal partners (zie link onderin dit persbericht).

De inhoud van het manifest heeft na de Tweede Kamerverkiezingen ook een duidelijke plek in het regeerakkoord gekregen, waarbij 180 miljoen euro gereserveerd is om hier invulling aan te geven. Maar met alleen inzet vanuit het Rijk redden we het niet. U kunt zich er lokaal voor inzetten dat er ook in uw gemeente beleid gemaakt wordt voor de groeiende groep ouderen, zodat ouderen nu en in de toekomst waardig ouder kunnen worden.

Om die reden nodigt de ChristenUnie-SGP in De Ronde Venen u uit om ook in onze gemeente als ouderenorganisatie, woningbouwvereniging, politieke partij, etc... dit manifest of actieplan mede te ondersteunen

Daarom hebben wij een concept actieplan opgesteld, afgeleid van dat landelijk manifest, maar met 1 aanpassing opgesteld; we hebben het onderwerp "ICT als instrument tegen eenzaamheid" toegevoegd. En we hebben deze week diverse organisaties en onze collega politieke partijen uitgenodigd om dit actieplan, samen met ons, te ondertekenen

Dat kan a.s. Dinsdag 13 maart om 19:30 in gebouw De Roeping in Wilnis.

Uiteraard kunnen organisatie ook op een later tijdstip aansluiten bij dit actieplan.

Mochten we organisaties over het hoofd hebben gezien bij het uitnodigen, dan zijn ze van harte welkom. We stellen het bijzonder op prijs om vooraf van u te horen of u aanwezig bent (ivm de logistiek en catering) en vooral of u mede-ondertekenaar wilt zijn van dit actieplan. In dat geval zetten we de naam van uw organisatie alvast op het document..

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Actieplan Waardig ouder worden De Ronde Venen83.6 kBapplication/pdfdownload
Labels
GR2018

« Terug