Estafetteproject

woensdag 07 oktober 2009 15:37

Na jaren lang discussie en onderhandelen is door de gemeenteraad op maandag 5 oktober 2009 het besluit genomen het Estafetteproject verder te gaan ontwikkelen. Dit gebeurd in samenwerking met een zogenaamde Private Partij (Rabobank / Bouwfonds).

Dit plan betekent, dat de voetbalverenigingen Argon en CSW verhuizen naar een nieuw aan te leggen sportcomplex in de Driehoek (het gebied tussen de ringvaart en het industrieterrein van Mijdrecht) en dat op de vrijgekomen locaties woningen en andere voorzieningen komen.

De fractie vindt dat het plan, zoals het nu voorligt, niet het meest ideale is, maar wel het meest haalbare op dit moment. Waar we moeite mee hebben is dat er zekere risico’s aanzitten en dat de oorspronkelijke uitgangspunten, zowel financieel als qua woningbouwprogramma niet gehaald zijn. Ondanks deze bezwaren is de fractie van mening dat het Estafetteproject ook nieuwe kansen biedt voor de toekomst.

* Kansen voor nieuwe concepten voor woningbouw de zogenaamde woonzorgzone’s, en een woningbouwprogramma voor vele doelgroepen.

* De woningbouw en het verplaatsen van het winkelcentrum in Wilnis geeft  een enorme impuls aan het versterken van de leefbaarheid in deze kern.

* Op de nieuwe locatie in de Driehoek kunnen CSW en Argon weer jaren vooruit.

* Ook het realiseren van een landijsbaan voor de ijsclub Nooitgedacht, waar onze fractie zich nu en in het verleden voor heeft ingezet is een prima zaak.

Uiteindelijk heeft het grote belang van de bovengenoemde ontwikkelingsmogelijkheden en de overweging dat tegen stemmen ons vele jaren achterop zou brengen, ons de vrijmoedigheid gegeven voor het Estafetteproject te stemmen.

Labels

« Terug

Reacties op 'Estafetteproject'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.