Motie Polder Groot Mijdrecht Noord

vrijdag 09 april 2010 11:47

Tijdens de Raadsvergadering van afgelopen dinsdag, 6 april, is ook gesproken over de nieuwste plannen van Gedeputeerde Staten met betrekking tot de polder Groot Mijdrecht Noord.

Na het geruchtmakende onderzoek van de commissie Remkes, die de polderproblematiek in een wat nuchterder perspectief plaatste, is de provincie zich opnieuw gaan beraden op de vraag “Wat te doen met deze polder”. Het overleg met bewoners en gemeente zit inmiddels al geruime tijd vast.

Gedeputeerde Staten heeft nu een nieuw plan neergelegd in de vorm van een schetsontwerp. In dit plan moet het gehele oostelijk deel vanaf het gemaal tot aan het Waverveense Pad één groot moeras gaan worden. Nu is kennelijk de waterkwaliteit niet meer het belangrijkste argument, maar is de hoofdoverweging de bescherming van moerasvogels in ons land.

Met name voor de bewoners midden in deze polder (Proostdijerdwarsweg en de Botsholsedwarsweg) heeft dit verstrekkende gevolgen. Zij moeten daadwerkelijk plaatsmaken voor moerasvogels. En ook het principe van vrijwilligheid, wat altijd kernpunt van het Plan de Venen is geweest, lijkt zijn langste tijd gehad te hebben.

Voor ChristenUnie/SGP alle reden om hier bij monde van een motie een uitspraak van de raad over te vragen. Na enige discussie werd deze motie door vrijwel alle partijen (met uitzondering van D66 De Ronde Venen) onderschreven en ondersteund.

De motie richt zich tot Provinciale Staten, want die zijn nu aan zet om het plan van Gedeputeerde Staten al dan niet een kans te geven. De motie roept Provinciale Staten op om op een pas op de plaats te maken en de besluitvorming over het Schetsontwerp en het Inpassingsplan uit te stellen. Daarnaast roept de motie de provincie op om in gesprek te gaan met de bewoners en met het gemeentebestuur. En dat zonder voorwaarden vooraf, met het Plan De Venen als uitgangspunt, waarin de grondverwerving op basis van vrijwilligheid het uitgangspunt vormt.

De volledige tekst van de Motie is als bijlage bijgevoegd. Wij wachten in spanning af wat de Provincie nu gaat doen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
PB201005-MotieGMN-bijlage31,7 kBapplication/pdfdownload
Labels

« Terug

Reacties op 'Motie Polder Groot Mijdrecht Noord'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.