Gezamenlijke lijst ChristenUnie/SGP bij de verkiezingen van 24 november

zaterdag 10 april 2010 10:01

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart jl. hebben veel inwoners van De Ronde Venen en Abcoude tevergeefs gewacht op hun oproepingskaart. Op 24 november 2010 mogen wij in de Ronde Venen alsnog naar de stembus voor het kiezen van een nieuwe gemeenteraad binnen de samen te voegen gemeenten Abcoude en De Ronde Venen. Als warming up mogen we 9 juni onze stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dit alles met het rode potlood.

In de voorbereiding naar deze gemeenteraadsverkiezingen hebben de besturen van de kiesverenigingen van ChristenUnie en SGP in De Ronde Venen de afgelopen maanden gesproken over voorzetting van de samenwerking. In Abcoude hebben beide partijen geen eigen kiesvereniging. Maar de daar wonende leden van de ChristenUnie en de SGP zijn of worden wel bij de samenwerking betrokken, zodat we via hen meekrijgen welke onderwerpen in Abcoude belangrijk zijn.

Vanuit de goede ervaringen in de achterliggende jaren en de wederzijdse bereidheid om de samenwerking voort te zetten hebben de besturen besloten ook voor de raadsverkiezingen van 24 november weer met een gezamenlijke lijst uit te komen. Dit principe-besluit is inmiddels aan de ledenvergaderingen van beide partijen voorgelegd en genoot ook daar grote steun.

In de komende maanden zullen de besturen de samenwerkingsovereenkomst verder uitwerken. Verschillende commissies gaan aan het werk voor de kandidatenlijst, het verkiezingsprogramma en de voorbereidingen van de campagne in het najaar. Partijen hopen nog voor de zomervakantie de gezamenlijke kandidatenlijst ChristenUnie/SGP rond te hebben en willen direct na de zomervakantie het verkiezingsprogramma en deze kandidatenlijst publiceren.

ChristenUnie/SGP ziet de verkiezingen met vertrouwen tegemoet. ChristenUnie/SGP heeft zich in De Ronde Venen met een eigen geluid een vaste plaats verworven. Hun raadsleden worden breed gewaardeerd en gerespecteerd voor hun grote inzet en gedegen en onafhankelijke inbreng. ChristenUnie/SGP staan en gaan voor positief christelijke politiek in De Ronde Venen en in Abcoude.

Labels

« Terug

Reacties op 'Gezamenlijke lijst ChristenUnie/SGP bij de verkiezingen van 24 november'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.