In Memoriam: Evert van Beek

maandag 23 januari 2012 09:09

Afgelopen maandag, 16 januari 2012, overleed onze bestuurs-voorzitter de heer Evert van Beek. Evert is 58 jaar geworden.

Evert en zijn vrouw tijdens de uitreiking van zijn onderscheiding op 15 juni 2010Sinds begin 2010 was Evert voorzitter van onze kiesvereniging en volgde toen Roeland van de Wilt op in een tijd waarin er nogal wat bestuurswisselingen waren en we midden in de voorbereiding voor de gemeenteraadsverkiezingen van november 2010 zaten. Toen we Evert vroegen om leiding te geven aan het bestuur, gaf hij al aan niet te weten hoe lang hij dat zou kunnen doen. De bij hem geconstateerde ziekte van Kahler (een kwaadaardige woekering van een bepaald soort witte bloedcellen: plasmacellen) maakte dat hij van dag tot dag leefde. Deze ziekte is uiteindelijk de oorzaak van zijn overlijden geworden. Na een kort verblijf in het ziekenhuis en aansluitend in het hospitium in Wilnis, is hij uiteindelijk maandagavond 16 januari "verhuisd van de aarde naar de hemel" zoals zijn vrouw ons de volgende ochtend schreef.
 
Op vakkundige wijze heeft hij de af-gelopen twee jaar leiding gegeven aan onze kiesvereniging. Evert hebben we leren kennen als een bevlogen bestuurder met visie. Dat bleek ook wel, toen hij medio 2010 vanwege zijn vele bestuurlijke taken, onder andere in de Christelijke Gerformeerde Kerk en bij de Gymnastiekvereniging Mijdrecht, werd onderscheiden met een benoeming tot lid in de orde van Oranje Nassau.
Wat onze lokale ChristenUnie betreft: twee thema's spraken hem aan namelijk de noodzaak om meer jongeren aan ons binden en de profes-sionalisering van het bestuur. Hij had hier heldere ideeen over en was nog volop bezig om dat verder uit te werken. Zover is het echter niet gekomen. We nemen zijn ideeën echter mee naar de toekomst. We zullen Evert als een professioneel bestuurder missen.
 
We wensen zijn vrouw Willemijn en de kinderen van harte Gods troost in het gemis van Evert.
 
Bestuur Kiesvereniging ChristenUnie De Ronde Venen
Fractie ChristenUnie-SGP De Ronde Venen

Labels

« Terug

Reacties op 'In Memoriam: Evert van Beek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.