Toekomst N201

dinsdag 20 december 2022 21:58

Al vele jaren wordt er gesproken over de knelpunten in de N201. Denk dan aan de bocht bij Hofland, het viaduct bij Vinkeveen en de aansluitingen op de A2. Inmiddels heeft de provincie een knoop doorgehakt en een maatregelenpakket samengesteld. Dat is begin december door de Provinciale Staten goedgekeurd. Maar nu is de gemeente nog aan zet.

Want onderdeel van die maatregelen is het strekken van de bocht bij Hofland. Alleen daar is een grondruil met de gemeente voor nodig en de provincie vraagt de gemeente ook om een financiele bijdrage. De grondruil zal om niet gebeuren, maar de provincie geeft geen onderhoudspot mee voor het overgedragen wegdeel. En de gemeente moet aanvullend 1 miljoen bijdragen. Totale kosten belopen dan ca 2, 5 miljoen. Het college heeft in de raad van 20 december dus goedkeuring van de raad hiervoor gevraagd.

De raad, en ook de ChristenUnie-SGP, heeft hiermee ingestemd. Temeer omdat daarmee het knelpunt bij Hofland eindelijk wordt opgelost. Maar in het pakket zitten ook nog een aantal andere maatregelen. En de Staten hebben in haar vergadering nog een motie aangenomen waarmee alsnog een fietstunnel onder de N201 gerealiseerd zal worden. Wel is het zaak om dit warm te houden, zeker ook met de statenverkiezingen op komst. Een nieuwe Provinciale Staten zou na maart zomaar eens wat anders kunnen besluiten door bijvoorbeeld dat tunneltje toch te schrappen.

Voor meer informatie over het totale pakket: zie https://www.provincie-utrecht.nl/onderwerpen/mobiliteit/wegenprojecten/toekomst-n201-amstelhoek-vreeland

« Terug

Reacties op 'Toekomst N201'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.