Woningen Marickenland

vrijdag 28 april 2006 20:54

Dinsdag 25 april, de dag na de benoeming van de nieuwe wethouders, meldde de gemeente De Ronde Venen via een persbericht, dat het ontwikkelen van woningen, natuur en recreatie in Marickenland doorgaat

De partners in het project, de ministeries van VROM en LNV, de provincie Utrecht, gemeente De Ronde Venen en Staatsbosbeheer hebben hiertoe besloten. Zij zijn het eens geworden en hebben een aantal afspraken gemaakt waardoor het project door kan gaan. Hiermee zou de impassezijn doorbroken die begin dit jaar zou zijn ontstaan toen de gemeenteraad besloot de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) niet te vestigen.

 

Zoals wij al hebben aangegeven in ons persbericht in februari jl. was de commotie, alsof de woningbouw in Marickenland definitief van de baan zou zijn, volstrekt onterecht. Wij schreven toen: “De Samenwerkingsovereenkomst zegt, dat bij het niet nakomen van één van de afspraken er overleg gevoerd moet worden. Het is naar onze overtuiging nog steeds goed mogelijk om met Rijk, Provincie en Staatsbosbeheer in overleg tot goede afspraken te komen. Inclusief woningbouw”.

 

ChristenUnie/SGP betreurt, dat deze kwestie onterecht tijdens de verkiezingen als thema zo is opgeblazen, waardoor veel onrust is ontstaan en partijen/personen zijn beschadigd. Dat was niet nodig geweest. Maar sommige partijen hebben in de verkiezingscampagne bewust een verkeerd beeld gecreëerd, enkel en alleen voor stemmenwinst op de korte termijn.

 

De fractie van ChristenUnie/SGP is blij, dat de er zo snel nieuwe afspraken konden worden gemaakt en dat "de vaart er inmiddels weer in zit". Wel wil ChristenUnie/SGP opheldering over de gemaakte afspraak om in het bestemmingsplan dat in 2008 gereed moet zijn natuur- en recreatiebestemmingen te leggen op nu nog agrarische grond. Wat betekent dit voor betrokkenen en hoe gaan we dit verantwoord invullen? Daarover geeft het persbericht nog geen duidelijkheid. Bij verantwoorde invulling denken wij aan schadeloosstelling in termen van onteigening, hetgeen meer is dan nu geboden wordt voor de grond.

 

Daarom stelt de fractie ChristenUnie/SGP voor om de valse start achter ons te laten en nu positief en eendrachtig verder te werken om voortvarend de noodzakelijke woningbouw in onze gemeente te realiseren. ChristenUnie/SGP zal daar op constructieve wijze haar steentje toe bijdragen.

 
 
Fractie ChristenUnie/SGP

H.W. Palm (fractievoorzitter)

Labels

« Terug

Reacties op 'Woningen Marickenland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.