ChristenUnie-SGP niet blij met mogelijk verdwijnen veerpont bij Breukelen

04-02-2022 10:02 04-02-2022 10:02

Deze week werd door de gemeente Stichtse Vecht bekend gemaakt, dat Rijkswaterstaat het voornemen heeft om de veerpont over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen vanaf augustus aanstaande definitief op te heffen. Daarom heeft de fractie ChristenUnie-SGP het college een aantal vragen gesteld.

De ChristenUnie-SGP De Ronde Venen is van mening dat deze veerpont, hoewel niet op ons grondgebied, ook voor onze gemeente van belang is. Enerzijds omdat het een verbinding is voor eigen inwoners naar Breukelen, maar ook omdat de veerpont naar ons idee een schakel is in toeristische verbindingen.

“Zo af en toe maak ik er zelf ook wel gebruik van” aldus fractievoorzitter Wim Stam, “bijvoorbeeld als we een mooie fietstocht richting het Utrechtse maken of familie in Breukelen bezoeken”.

Voor de ChristenUnie-SGP is duidelijk dat ook onze gemeente er voordeel van heeft om de pont in stand te houden. Ook rondeveense scholieren maken er gebruik van, zo is ons gebleken.

Inmiddels heeft dit voornemen van Rijkswaterstaat ook de landelijke pers gehaald, want naast berichten in de lokale en regionale media, besteedde de NOS op vrijdag 4 februari in het ochtendprogramma “radio 1 journaal” ook uitgebreid aandacht aan dit nieuws.

Het college van B&W van Stichtse Vecht is inmiddels in actie gekomen om de pont te behouden en ook diverse politieke partijen in onze buurtgemeente zetten zich daarvoor in. Daarnaast is de gedeputeerde van de provincie benaderd om zich in te zetten voor behoud van de pont en ook in de Tweede kamer zijn er al vragen over gesteld.

Om de zaken goed op een rij te zetten, is de fractie begonnen met het stellen van een aantal vragen aan ons college zoals:

  • is het college op de hoogte van dit voornemen van Rijkswaterstaat?
  • is het college van mening dat deze veerpont ook voor onze gemeente van belang is en kunt u dat antwoord motiveren?
  • indien uw van mening bent dat er ook een belang voor onze gemeente is, bent u dan bereid om hierover met onze buurgemeente Stichtse Vecht contact op te nemen en samen met hen stappen te zetten om het uit de vaart nemen van die veerpont te voorkomen?
  • indien u daartoe niet bereid bent, kunt u dat dan motiveren?

De ChristenUnie-SGP heeft haar collega’s in Stichtse Vecht inmiddels al op de hoogte gesteld van onze vragen.

Labels

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP niet blij met mogelijk verdwijnen veerpont bij Breukelen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.