Rapport Boele Staal

foto_boele_staalvrijdag 25 april 2014 09:46

Vanmiddag heeft de (2e) informateur, de heer Boele Staal zijn rapport en conclusies bekend gemaakt. De heer Staal adviseert om te komen tot een combinatie CDA, RVB, PvdA/GL/LS en CU/SGP. Een verrassende ontknoping in een bijzondere politieke week

Op 11 april werd door de eerste informateur, de heer Van Bergen, een advies uitgebracht, waarin hij adviseerde door de raad een keuze te maken uit drie mogelijke combinatie. Zover kwam het niet want diezelfde middag werd door CDA, D66 en RVB een afspraak gemaakt voor coalitie-onderhandelingen te beginnen op de maandag daarna.

Na ruim een week onderhandelen, trok D66 op dinsdag 22 april de stekker uit de gesprekken. Het betreffende persbericht hierover kunt u hier teruglezen:

http://www.rtvrondevenen.nl/nieuws/2468-d66-staakt-coalitie-onderhandelingen

Vervolgens kondigden D66 en de VVD gezamenlijk aan de heer Boele Staal te hebben gevraagd een informatie-onderzoek te doen:

http://www.rtvrondevenen.nl/nieuws/2470-d66-en-vvd-stellen-boele-staal-aan-als-informateur

Nadat de heer Staal op woensdagavond alle fracties gesproken had en donderdag nog nadere informaties had ingewonnen, bracht hij vrijdag 25 april zijn rapport uit. Hierin trok hij de verrassende conclusie, dat in de ontstane situatie alleen een combinatie CDA, RVB, PvdA/GroenLinks/LokaalSociaal en ChristenUnie/SGP kansrijk zou zijn.

De fractie en besturen van de ChristenUnie en SGP ervaren dit als een wonderlijke loop der zaken. “Voor de verkiezingen, nadat ik in het lijsttrekkersdebat in Vinkeveen de koopzondagen als absoluut breekpunt had benoemd, schatten wij onze kansen tot coalitiedeelname al niet erg hoog in” aldus fractievoorzitter Wim Stam en vervolgens “afgelopen week waren onze kansen zelfs 0, maar sinds vandaag ligt dat heel anders. Mogen we dat toch als een zegen zien op een principiële keuze?”.

Het is nu aan de betreffende fracties om eventuele onderhandelingen op te starten.

Uiteraard zullen we via deze website u op de hoogte houden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
AdviesBoeleStaal201430,6 kBapplication/pdfdownload
Labels
GR2014

« Terug

Reacties op 'Rapport Boele Staal'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.