Verkiezingsdebat RTV De Ronde Venen

foto 1donderdag 06 februari 2014 06:59

Afgelopen dinsdagavond zijn de opnames gemaakt voor het verkiezingsprogramma van RTV De Ronde Venen. De partijen ChristenUnie-SGP, D66 en PVDA/Groen Links / Lokaal Sociaal gingen met elkaar in debat over het huidige zwembad en het mogelijk nieuwe zwembad in Abcoude en de winkelopenstelling op zondag.

Vanuit de ChristenUnie-SGP heeft Wim Stam, onze lijsttrekker, het standpunt van de ChristenUnie-SGP verwoord en verdedigt.

Over het Veenweidebad is de ChristenUnie-SGP niet altijd even tevreden en dat spitst zich dan met name toe op de mogelijkheden om recreatief te zwemmen. Graag zou de ChristenUnie-SGP zien dat het Veenweide bad meer en langer open is voor recreatief zwemmen.
Wat betreft een mogelijk nieuw zwembad in Abcoude ziet de ChristenUnie-SGP de plannen hiervoor graag tegemoet. De kosten hiervoor dienen maatschappelijk acceptabel te zijn. Mogelijk dat er bij deze plannen breder gekeken moet worden om de begroting sluitend te krijgen.

Wat betreft de openstelling van winkels op zondag ziet de ChristenUnie-SGP geen ruimte voor uitbreiding. De zondag als collectieve rustdag is een zegen voor de maatschappij. Mensen hebben hun rust nodig en de zondag is daar een ideale dag voor. Daarnaast geloven we vanuit Bijbels oogpunt dat de zondag als rustdag gegeven is. Een ander belangrijk punt is de bescherming van de kleine winkeliers. Het openstellen van winkels op zondag betekent geen extra omzet, hoogstens een verschuiving ervan.

Na deze debatten kwam Wouter Kroese aan tafel om te spreken over de stelling dat de gemeenteraad saai is voor jongeren. Wouter heeft aangegeven dat het belangrijk is dat jongeren betrokken worden en dat zij zich verdiepen in wat er leeft. Ook de social media die ingezet wordt bij de verslaglegging vanuit de gemeenteraad is een positief middel.

De debatten zijn binnenkort te zien op RTV De Ronde Venen.

Labels
GR2014

« Terug

Reacties op 'Verkiezingsdebat RTV De Ronde Venen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.