Met hulp van de ChristenUnie-SGP heeft de jongerenbus een veilig onderdak

wim_en_jongerenbusdonderdag 13 februari 2014 13:15

Rond de jaarwisseling werd de jongerenbus van Tympaan-De Baat leeggeroofd. Een laffe daad, die vooral onze jongeren hard treft.

Fractievoorzitter Wim Stam heeft begin januari contact gezocht met jongerenwerker Thijmen Klinkhamer om te horen hoe we zouden kunnen helpen. “We hebben serieus gedacht over een straatcollecte of zo, omdat niet zeker was of de schade door de verzekering zou worden vergoed” zo vertelt Wim Stam.

Dat bleek gelukkig mee te vallen, maar er was wel een ander punt van aandacht. Tot dan toe stond de oude SRV-wagen onbeschermd op het industrieterrein en was daarmee ook een makkelijk diefstaldoelwit. “Als jullie ons kunnen helpen aan een goede beveiligde stalling, zou dat fantastisch zijn” was de reactie van Thijmen Klinkhamer.

Dat bracht Wim Stam op het idee om gebruik te maken van het VIB netwerk, dus nam hij contact op met Arwin Brouwer (voorzitter van de VIB en directeur van Brouwer Transport) om te horen of die kon helpen.

Die was graag bereidt om het verzoek uit te zetten en nadat hij nog wat nadere gegevens van de jongerenwerker had gekregen, werden de VIB bestuursleden om hulp gevraagd.

Uiteindelijk bleek de oplossing nog veel dichterbij te liggen. Tijdens een gesprek van de heer Brouwer met wethouder Schouten bij een VIB-bijeenkomst raakten zij ook over de jongerenbus aan de praat. Op de vraag van de heer Brouwer of er geen plek bij de gemeente was, ging wethouder Schouten aan de slag. En daar bleek een goede mogelijkheid te zijn, zodat de jongerenbus nu een veilige plek krijgt op gemeenteterrein.

We hopen van harte dat hiermee de jongerenbus een volgende diefstal bespaard blijft.

Hieronder een item van 0297.tv

Labels
GR2014

« Terug

Reacties op 'Met hulp van de ChristenUnie-SGP heeft de jongerenbus een veilig onderdak'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.